samo za člane dms

Pogovor s Katjo Temnik

Z zelo zanimivo sogovornico, Katjo Temnik, smo se pogovarjali o njenih športnih izkušnjah, ki si jih je nabrala kot profesionalna košarkarica v Sloveniji in tujini, in o njeni podjetniški zgodbi, saj je po zaključku kariere iz maminega konjička razvila resen družinski posel okoli zeliščnega vrta Majnika.
Če ste že član/ica DMS, se za ogled prijavite v desnem zgornjem kotu in poiščite tečaj med mojimi vsebinami.
Format

Marketinški zajtrk

Tema

Kompetence

Predavatelj

Katja Temnik

Trajanje

65 minut

Pogovor razkriva ...

V življenju si je treba zadati cilje, ki bodo presegali cilje posameznika. Še posebej v primeru, ko gre za cilje, ki si jih zastavi ekipa (zaposlenih).

Ko vidiš svet, spoznaš, kako kakovostno je življenje v Sloveniji

Katja Temnik je s košarkarskimi ekipami prepotovala svet. Čeprav si ni želela živeti v domačem kraju, je skozi potovanja prepoznala kakovost življenja v Sloveniji.

Cilji naj bodo postavljeni tako, da jih je mogoče dosegati postopoma

Cilje je ekipi treba postaviti glede na njihove sposobnosti in tako, da jih je mogoče dosegati postopoma. Cilji naj vedno presegajo individualne cilje posameznika.

Dober vodja mora znati uravnotežiti odnose v ekipi

Ko se začnejo pojavljati vprašanja, kdo je najbolj odgovoren za uspeh ekipe, je dober vodja tisti, ki mora to prepoznati in razrešiti. 

Biodinamika je naslednji korak od ekološke pridelave

Katja Temnik si na svoji kmetiji prizadeva ustvariti pogoje za naravno pridelavo hrane, od katerih bodo koristi imeli tudi zanamci.

Katja Temnik

Zeliščni vrt in kmetija Majnika
O PREDAVATELJICI
Vodja zeliščnega vrta in kmetije Majnika, Katja Temnik, je bivša profesionalna košarkarica, vrsto let je bila kapetanka slovenske ženske reprezentance. Po izobrazbi je diplomirana prevajalka (govori 6 jezikov) in magistrica znanosti.

Sodelovala je pri nastanku PONS-ovega špansko-slovenskega slovarja ter prevedla nekaj knjig iz španščine in angleščine. Uči španščino na OŠ ter italijanščino na tečajih za odrasle. Javnost jo je 2019 izbrala za inovativno mlado kmetico leta, 2020. leta pa je postala najboljši podjetnik v kmetijstvu (Agrobiznis). Je tudi prejemnica bronastega grba občine Slovenske Konjice.