samo za člane dms

Pogovor z Markom Pleškom

Za uspešen posel je najbolj pomembna empatija
Če ste že član/ica DMS, se za ogled prijavite v desnem zgornjem kotu in poiščite tečaj med mojimi vsebinami.
Format

Marketinški zajtrk

Tema

Vodenje

Sogovornik

Mark Pleško

Trajanje

65 minut

Skozi pogovor boste izvedeli ...

Čeprav je Mark Pleško doktor fizike jedra in osnovnih delcev v prvi vrsti poslovnež in v drugi znanstvenik, zelo dobro razume marketinško filozofijo in podjetje Cosylab jo na svoj edinstven način tudi živi.

Od znanstvenika do uspešnega podjetnika

Ključno je razumevanje področja, na katerem deluješ.

Ključna je odlična ekipa

Vizionarji so pomembni pri ustvarjanju idej in zgodb, ki pa jih v življenje lahko spravi samo odlična ekipa.

V poslu je najbolj pomembna empatija

Dober prodajalec zna skozi razgovor poiskati, kaj nekoga žene, zakaj ga določena stvar zanima oziroma zakaj morda odbija.

Marketing v specifičnem B2B okolju

Marketing mora nagovarjati večje skupine in iskati načine, kako jih prepričati. To je v naši branži izjemno težka naloga.

Mark Pleško

Soustanovitelj in direktor
Cosylab
O SOGOVORNIKU
Dr. Mark Pleško se je rodil leta 1961 in postal doktor fizike jedra in osnovnih delcev pri 25 letih. Leta 1996 je zaključil študij MBA na IEDC Bled z odliko. Je ustanovitelj in direktor družbe Cosylab, ki je zraslo v mednarodno podjetje s preko 150 zaposlenimi in je vodilno na svetu v svoji niši krmilnih sistemov za jedrske pospeševalnike ter za protonsko terapijo raka. Podjetje ima podružnice na Japonskem, v ZDA, Kitajski, Švedski in Švici. Med stotimi strankami na petih celinah sodijo največji svetovni nacionalni laboratorij. Sodelujejo v mednarodnih projektih kot so CERN, mednarodni fuzijski projekti TER, SLAC na Stanfordu in KEK na Japonskem.