samo za člane dms

Strateško razmišljanje je trening

Kaj vse potrebujemo za pripravo dobre strategije?
Če ste že član/ica DMS, se za ogled prijavite v desnem zgornjem kotu in poiščite tečaj med mojimi vsebinami.
Format

DMS Taktik

Tema

Strategije

Predavatelj

Mitja Pirc
Kearney

Trajanje

60 minut

Skozi predavanje se boste naučili ...

Dr. Mitja Pirc na enostaven in razumljiv način pojasnjuje, zakaj je za uspeh v poslu potreben strateški razmislek, kako naprej.

Kaj je dobra strategija ...

... in zakaj ni enoznačnega odgovora, kaj je dobra strategija in kaj ne ter zakaj zagotovo niso vse strategije primerne za vsakogar.

Tržni delež - eden najbolj izmuzljivih strateških konceptov

Če tržni delež vsi povečujejo, se matematika ne izide, zato je včasih smiselno nekoliko zmanjšati tržni delež in optimizirati dobiček.

Pri pripravi strategije je ključna diagnoza

Samo prava vprašanja lahko pripeljejo do pravih odgovorov, s katerimi podjetje prestavimo v pravo smer.

Kultura ne more nadomestiti strategije

Brez strategije ne vemo, kaj je naš cilj. Je pa dejstvo, da je lahko neustrezna kultura zelo velika ovira pri implementaciji strategije.

Mitja Pirc

direktor
Kearney
O PREDAVATELJU
Dr. Mitja Pirc že več kot petnajst let deluje na področju poslovnega svetovanja, analitičnih rešitev in razvoja novih konceptov poslovanja in trženja. Svetoval je več kot tridesetim startupom in več kot petdesetim vodilnim slovenskim, regijskim in evropskim podjetjem iz sektorjev trgovine, izdelkov vsakdanje potrošnje, telekomunikacij, zavarovalništva, bančništva, energetike, avtomobilizma in farmacije. Več let je vodil Pristop Poslovno svetovanje ter Indigo Consulting. Predaval je na priznanih svetovnih (Insead, IESE, IE, ESMT) in slovenskih šolah (EF, FMF, FDV) ter na več kot 100 poslovnih in trženjskih konferencah ter dogodkih.